De bakker

Al van jongs af aan wilde Tom bakker wor- den. Opgroeiend in Limburg, waar het goed vlaaien eten is, hielp hij als kind in de schoolvakanties zijn oom die in Zeeland een bakkerij had. Dat wilde hij later ook. Niet alleen de gezelligheid, de geur van brood of de warmte van de bakkerij maar het zelf bakken van knapperig smakelijk brood. Met liefde, tijd én gebruikmakend van pure ingrediënten.

 

Tom heeft gestudeerd aan de Vakschool Wageningen en na zijn opleiding bij ver- schillende bakkers ervaring opgedaan totdat hij zijn eigen bakkerij startte in 1994. Zijn allergrootste droom.

Visie

Tom heeft een duidelijke visie op het bereiden van brood: het moet een volle smaak hebben en bestaan uit pure ingrediënten. Daarnaast is het genieten heel belangrijk. Zowel tijdens het werken in de bakkerij als bij de verkoop in de winkels. Mensen moeten weten hoe am- bachtelijk gebakken brood smaakt. Het deeg krijgt dan ook de tijd om te rijzen waardoor het brood een volle smaak krijgt.

Tom bereidt zijn brood met eigen gemaakte desem. Niet alle grondstoffen zijn biologisch maar het gebruik van pure ingrediënten en smaak zijn leidend in de visie van zijn bedrijf. Puur ambachtelijk Brood & Meer.

Missie

Bakkerij Tom van Otterloo is een am- bachtelijk bedrijf waar op respectvolle wijze wordt samengewerkt en geleerd. Het bedrijf bereidt en verkoopt vol passie via haar eigen winkels, smaakvol authentiek brood en aanverwante producten. Er is aandacht voor mens en milieu en in al haar activiteiten staat het ambachtelijk product én de klant centraal.